Szynka Jagiellonów (0,4 kg)

27.00 

Szynka Jagiellonów to wędlina wędzona tradycyjnie, zimnym dymem, następnie pieczona w piecu konwekcyjno-parowym. 100g szynki uzyskujemy ze 125g mięsa wieprzowego. Jej podróż na Wasz stół zaczyna się od starannego peklowania, w naszej autorskiej solance. Mieszanka naturalnych przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Drugą tajemnicą jest liść laurowy, który dodajemy podczas wiązania szynek. Wzbogaca bukiet smaków i nadaje apetyczny wygląd.

44 w magazynie

Opis

Proces wędzenia trwa około 24h. To właśnie wędzenie zimnym dymem nadaje Szynce Jagiellonów niepowtarzalnego smaku. Używamy oczywiście tradycyjnej wędzarni, która opalana jest drewnem bukowo-olchowym.

Następnego dnia nasze szynki trafiają do pieca konwekcyjno-parowego. Tam najpierw opiekamy Szynkę Jagiellonów, a następnie parzymy ją w niskiej temperaturze, tak by mięso miało czas uzyskać odpowiednią strukturę i smak.

Szynka Jagiellonów ma przypomnieć klientom jak smakuje tradycyjnie przygotowana wędlina. Bogaty, klasyczny smak może towarzyszyć Wam zarówno podczas codziennych posiłków jak i uroczystości świątecznych, gdzie tradycyjnej wędliny zabraknąć nie może. Smacznego!

Skład: mięso wieprzowe 100%, naturalne przyprawy, sól, sól peklująca.