Wędliny

Szynki wędzone

Nasze szynki wędzą się całą dobę, w niskiej temperaturze. Kiedy nabiorą odpowiedniego koloru i aromatu parzymy je w piecu. Używamy do nich tylko naturalnych przypraw i sól peklującą. Szynka Jagiellonów wzbogacona liściem laurowym. Szynka Kazimierza Wielkiego z apetycznym tłuszczykiem, iście królewskie smaki!

Mięsa pieczone

Tęsknisz za pieczystym? A może wolisz delikatniejsze smaki? Polecamy nasze szynki i schaby pieczone. Marynowane w różnych przyprawach mają niespotykany aromat. Rozmaryn, czosnek, papryka a nawet suszone pomidory, to tylko niektóre z naszych kompozycji smaku. Dla dzieci szczególnie polecamy szarą Szynkę z Jałowcem, która parzona jest bez użycia soli peklującej!

Kiełbasy wędzone

Żadna wędlina nie ma tak intensywnego aromatu jak wędzona kiełbasa! Używamy tylko naturalnych przypraw, dzięki czemu nasze produkty są tak pyszne. Grubiej mielona jałowcowa, a może surowa Polska? Klasyczna Krakowska czy nowoczesna Himalajska z dodatkiem soli himalajskiej? Eksperymentujemy, a jednocześnie trzymamy się tradycji. Spróbuj naszych kiełbas!

Pasztety pieczone

Dzięki technologii pieczenia, nasze pasztety są chrupkie z wierzchu i kremowe w środku. Zachwycają smakiem i aromatem pieczonego mięsa. Posiadamy w sprzedaży dwa pasztety wieprzowe ale często eksperymentujemy z nowymi smakami. Zawsze warto pytać co nowego wymyśliliśmy.

Serdelki Mleczne

Parówki to chyba najpopularniejsza wędlina wśród naszych klientów. Naszym sekretem jest uczciwy skład i naturalne przyprawy. Zawierają 90% mięsa wieprzowego, a to oznacza naprawdę wysoką jakość. Są delikatne w smaku, dzięki czemu uwielbiają je nasi najmłodsi konsumenci. Musicie ich spróbować!

Podroby

W naszym asortymencie posiadamy również wiele podrobów. Kaszanki, salcesony, pasztetowa czy wątrobianka. Wszystko produkowane według tradycyjnych receptur i w myśl idei, że najważniejszy jest smak. Niektórzy twierdzą, że dobre podroby są znacznie lepsze niż szynki! Niech sami Państwo ocenią.