Krewetki zawijane w boczek wędzony

Nasze wędliny można wykorzystać w oryginalny sposób, tworząc dania proste i smaczne!

Doskonała przystawka, która swoim nietypowym połączeniem zaskoczy niejedną osobę! Prosta w wykonaniu i wykwintna. Naprawdę nie potrzeba wiele wysiłku ani talentu kulinarnego, aby podać coś takiego. Wystarczą:
– Dobre krewetki (najlepiej surowe)
– Dobry Boczek/Pachwina (oczywiście u J.M. Spychalscy)

Wykonanie jest banalne. Obieramy krewetki zostawiając jedynie ogonki. Posypujemy je solą, pieprzem, natką pietruszki i czosnkiem oraz skrapiamy cytryną. Odstawiamy na chwilę, żeby przeszły równo przyprawami. Bierzemy wykałaczki, plastry naszego boczku (może być grubiej pokrojony) i zawijamy krewetki, a następnie przebijamy je wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i smażymy kilka minut, aż całość się zarumieni. Intensywny w smaku boczek doskonale kontrastuje z delikatnym smakiem krewetki. Smacznego!